Wat is de Media Mavo?

De Media Mavo is een onderdeel van het Experience College, een splinternieuwe school die september 2020 is gestart. Als je op de Media Mavo komt krijg je vanaf de brugklas les (naast alle 'gewone' vakken) in één profielvak: Media, Vormgeving & ICT. Iedere schooldag ben je afwisselend bezig met experimenteren, onderzoeken, creëren en ontdekken. In welke volgorde hangt af van de les, maar ook van jouw manier van leren.

Je leert op de Media Mavo veel door te doen. Je gaat zelf dingen uitzoeken, uitproberen, je leert van fouten, maakt dingen, schrijft erover, presenteert, enzovoort.

Je maakt veel gebruik van technologie. Moderne apparaten en computerprogramma’s, robots, 3D, virtual reality, camera’s, geluidsapparatuur: we hebben het allemaal in huis en we dagen je uit om te onderzoeken wat je daarmee kunt. Waarom?

In de komende jaren komen er steeds meer beroepen die we nu nog niet kennen. Je leert daarom nú al om nieuwsgierig te zijn, om dingen uit te zoeken en uit te proberen.

Al vanaf de brugklas en daarna tot aan je examen krijg je les in Media, Vormgeving & ICT. Je leert dán al werken met de Adobe software, zoals bijvoorbeeld Photoshop, maar je gaat ook al aan de slag met professionele fotocamera’s en hoe je je foto’s op posterformaat kunt uitprinten.

Met behulp van studiolampen en een greenscreen leer je prachtige foto’s maken. Ook filmen doen we vanaf de brugklas. Je filmt met een stabiliser voor je telefoon of met een grote schoudercamera en monteert je film of vlog op een Apple-computer.

In het Media-lab kun je terecht om 3D printers te gebruiken, je zelfgemaakte ontwerpen in hout of kunststof met een lasercutter uit te snijden, maar hier kun je ook je eigen lichtshow opbouwen en bedienen. Een DJ-set kun je gebruiken om muziek te draaien op een professionele geluidsset.

Een website bouwen en beheren leer je ook en die kun je bekijken op je zelfgebouwde PC. ICT komt namelijk in een behoorlijk deel van de opdrachten terug. Voor een eigen Wifi netwerk aanleggen, een IP camera instellen of een netwerkkaart vervangen draai je je hand niet om als je van de Media Mavo komt. Kortom: je krijgt vanaf klas één meer uitdaging, je wordt creatiever, je hebt meer plezier gehad en je hebt meer mogelijkheden voor je toekomst.